De bioscoop is best kut

Best irritant dat een bioscoopbezoekje nooit perfect kan zijn. Ik bedoel: of je hebt spijt dat je geen bak popcorn hebt genomen, omdat iedereen dat geurende spul om je heen zit op te vreten. Of je hebt spijt dat je wél popcorn hebt genomen, omdat het lijkt dat je elke keer net een hand popcorn in je mond propt als de film geen megaluide achtergrondmuziek heeft of wanneer er net niemand wordt doodgeschoten. Hoort iedereen je lekker smakken. En dan heb je die hele bak op en zit er ergens achter je kies nog popcorn en voel je je een vreetzak. Op zich kan je er nog mee leven hoor. Maar bij de popcorn blijft het niet, hè jongens.

Ik ben zeg maar best wel een expert, want ik heb zo’n Unlimited Pas bij Pathé. Dan mag je gratis naar de film als je 19 euro per maand dokt, plus je krijgt 10 procent korting op hapjes en drankjes. Maar als je een cola afrekent, moet je je alsnog even vasthouden aan de kassa en een hap lucht nemen als je de prijs hoort. Bovendien moet je ook nog gewoon 1,50 extra betalen voor 3D-films en een euro als je weer zo’n bril bent vergeten (we hebben nu al een hele lade vol met die dingen). Trouwens, 3D-brillen zijn sowieso kut als je een bril hebt, want dan zit je dus als een debiel met twee brillen over elkaar heen.

Is niet het meest irritante hoor

Nee, vet stom is het als je alles prima kunt zien. Lekker onderuit zit (al zit zo’n stoel toch niet echt lekker meer na twee uur) en dan de enige lange knul precies voor je neus gaat zitten. Of dat je bij Star Wars naast zo’n meisje zit dat bij elk karakter gaat veronderstellen wat hun persoonlijkheid is, waaruit blijkt dat ze de vorige films dus duidelijk niet gezien heeft. Hou dan gewoon je bek dicht, liefje. En begin niet over mensen die op hun telefoons zitten tijdens de film… Maar het meest irritante is toch wel dat je zo’n spannende film hebt gezien en dan na de film naar de wc gaat. Het is dan vet laat op de avond en verder is er geen kip bij de dames wc’s. Dat is een zeer zeldzaam verschijnsel. Dan krijg ik dus de neiging om alle wc-deuren open te trappen om te kijken of er geen Samuel L. Jackson-figuur staat. Maar kan ook dat alleen ik die drang krijg hoor.