4 kuttips die je eigenlijk al wist om je goede voornemens vol te houden

Omdat geen enkele andere website, blog, magazine of moeder je al dood heeft gegooid met tips om je goede voornemens dit jaar wel echt vol te houden, heb ik er ook een paar voor jullie. Laten we even net doen alsof het knap is dat je op 10 januari nog steeds bezig bent met je goede voornemens, maar eigenlijk ga je morgen pas beginnen natuurlijk. Logisch ook wel. Neem nou goed voornemen nummer één: afvallen. We zeggen altijd: “Op 1 januari begin ik met de nieuwe ik!!!” Maar dan heb je die oudbakken oliebollen van gisteravond nog. En die nieuwjaarsborrels. Oh, en vorig weekend had je nog die verjaardag van de beste vriendin van je oudtante. Maar, vanaf morgen ga je écht beginnen.

Omdat ik zo’n lieve persoonlijkheid heb, heb ik vier supertips voor jullie bedacht. Dat ik zelf goede voornemens nooit vol kan houden, moeten jullie maar even vergeten.

  1. Als afvallen inderdaad net als half Nederland (oké, een kwart maar) je goede voornemen is, noem het ‘gezonder worden’. Dat is ten eerste helemaal hip en ten tweede kan je het beter verbloemen als het je voor het twintigste jaar op rij weer niet lukt. Als iemand er naar vraagt kan je: “Jááá, ik voel me zo top. Dat gezonde leven doet me echt goed” blèren. Zij hoeven niet te weten dat je gisteravond nog een zak chips naar binnen hebt gestouwd. Extra tipje (#tipinception): deel een foto op Instagram van je smoothie die je eigenlijk maar voor de helft hebt opgedronken, omdat-ie zo fucking smerig was.
  2.  Omdat je onmogelijk op een ander moment in het jaar met goede voornemens kan beginnen, is het belangrijk om deze maand echt te beginnen met alle dingen waar je ooit van hebt gedroomd. Misschien zijn er wel overlappingen!
  3. Iedereen is altijd super geïnteresseerd in andermans goede voornemens, dus deel ze vooral met je vrienden, familie, de man die het daklozen krantje verkoopt, je buurvrouw, de meneer achter je in de rij bij de supermarkt (of vertel het aan de caissière, pak je gelijk de hele rij mee). Dat je vorig jaar en het jaar daarvoor dezelfde goede voornemens had, zijn ze allang vergeten joh.
  4. Tip vier is misschien wel de belangrijkste: stop er niet mee.

 

Deze blog is helemaal niet onderbouwd met research.