Dit blogje is niet geschikt voor pussy’s (maar wel voor peeps die er één hebben)

Een paar dagen in de maand kan mijn stemming in zo’n vijftien seconden omslaan. Van twerken in de woonkamer, naar een pruillipje met: “Ik ben dik en stom” naar instant rage: “JIJ BLOEDT GODVERDOMME NIET UIT JE PIEMEL, DUS JE WEET HELEMAAL NIET HOE IK ME VOEL”. Je voelt ‘m al aankomen, dit blogje is niet geschikt voor mannen die zich een beetje aanstellen over ongesteldheid en vinden dat we er eigenlijk maar nooit over zouden moeten praten. Dit zijn dezelfde mannen die zichzelf nog steeds voor proberen te houden dat als een meisje een scheet laat, het naar bloemen ruikt. Ik kan me voorstellen dat die mannen zich elke avond in slaap huilen, om wat voor pussy’s ze eigenlijk zijn.

Maar goed, een paar dagen van de maand vervloek ik dus het feit dat ik een pussy heb. Nu we het toch over pussy’s hebben. Het grote drama begint eigenlijk al een paar dagen ervoor. Ik ga huilen als ik filmpjes van schattige kittens voorbij zie komen. Ik ga al huilen als ik comedyseries als Modern Family kijk. Ik schreeuw moord en brand als Daan het ook maar in zijn hoofd haalt om een beetje extra deken te claimen. Als ik er dan achter kom dat ik bijna ongesteld moet worden, denk ik ‘Oooooooooh, ik ben niet labiel geworden’. En ik verzeker Daan dat het allemaal weer voorbij gaat. Maar dan moet eigenlijk de hel nog beginnen.

Geef chocolade

Voor de mannen (lees: maagden zonder tien zusjes) die geen idee hebben wat ongesteldheid met een vrouw doet, stel je even datgene voor wat jou het meest irriteert. Als je (1) bloedt – wat vooral kut is als je net een nieuwe mooie onderbroek aanhebt – voel je die irritatie x 10. Als je (2) daar dan ook nog eens enorme rugpijn en buikkrampen bij hebt, maar toch óók de behoefte om alles in huis op te eten. Dan zou je toch ook niets liever willen dan chocolade en chips vreten, onder een dekentje op de bank? Terwijl je een zoetsappige romcom kijkt, omdat die het gelukshormoon in je hersenen genereert?

XOXO Lichaam

Je kan natuurlijk ook denken: dat bloed is een teken dat alles in je lichaam nog tiptop in orde is. Dat is waar, maar we leven inmiddels in 2017. Mijn lichaam mag ook wel een appje sturen. Desnoods een berichtje op Facebook Messenger. Alles beter dan dit.