Valentijnsdag: liefde op het vijfde gezicht

Valentijnsdag kut? Ik vind het een goed excuus om véél chocolade te eten (wat normaal niet mag, omdat ik mijn vetrollen in toom probeer te houden). Vijf jaar geleden waren Daan en ik nog gewoon vrienden en collega’s. Alhoewel ik geen idioot was en heus wel voelde dat er iets tussen ons speelde, was ik er nog niet helemaal over uit. Ik had op dat moment nog nooit iets voor Valentijnsdag gekregen, behalve dan een zelfgemaakte kaart en een broche die mijn toenmalige ‘vriendje’ gratis bij een tijdschrift had gekregen. Ik heb ervoor gezorgd dat hij homo is geworden, gok ik zo (ok nee, grapje, hij was toen nog gewoon in denial denk ik). Goed, vijf jaar geleden kreeg ik op school een roos. Met een anoniem briefje. Vol spelfouten. Toen Daan de aula in liep, dook ik achter een pilaar. Vijf jaar later wonen we samen.

Een tijdje geleden moest ik een liedje schrijven voor de minor Creatief Schrijven. Speciaal voor Valentijnsdag veranderde ik hem naar een gedicht. Jij blij. 😉

Liefde op het vijfde gezicht

Het was Valentijnsdag
Een jaar of vijf geleden
Hij stuurde een rode roos
Was machtig zenuwachtig
Hij was hopeloos grandioos
Op het meisje verliefd
Briefje dat hij schreef
Mocht dan wel anoniem zijn
Het meisje wist het best
Hij was namelijk zo
Dyslectisch als de pest

Het was liefde op het vijfde gezicht
Na al die shotjes tequila

Hij vertelde: ‘Als we later groot zijn
Koop ik geen roos voor je, mijn
Ik koop de hele bloemenwinkel voor jou’
Die zin was gepikt uit een liedje vol cliché
In het echt is natuurlijk
Niemand zo romantisch als op muziek en teevee

Er was ook geen kus in de regen
Dat valt in het echt altijd tegen

Maar hij vertelde haar ook
Dat ze de mooiste was
En dat terwijl ze zich nooit had gezien als het
Mooiste meisje van de klas
En dus gingen de muren om haar weg
En dat niet alleen,
Hij bleef geloven in haar zeg
Zelfs als ze dat zelf helemaal niet deed
Ze voelt zich nu zo’n foute Xenos-kreet

Het was liefde op het vijfde gezicht
Na al die shotjes tequila
En na honderden dates
Is dit nog steeds
‘n beter liefdesverhaal dan Twilight