Tessa en Daan doen yoga

Af en toe rol ik mijn yoga-matje uit. Ik heb namelijk een app die me precies vertelt wat ik moet doen en vervolgens – hoogstwaarschijnlijk – liegt over het aantal verbrande calorieën. Waardoor ik dus wel euforisch ben en denk dat het oké is om drie taarten op te eten. Yoga doe ik in mijn onderbroek en in een los hempje. Heerlijk vind ik dat, maar je hebt dus wel een hoog risico op rondzwiepende tieten.

Meestal is Daan niet thuis als ik weer eens flexibel ga wezen. Af en toe zit hij op de bank een programma over Goudgravers op National Geograpic te kijken – een soort realityshow, maar dan voor mannen. Maar laatst ging hij meedoen. Stond ik dus, in een onmogelijke houding, mijn lach in te houden. Want hij is zo ongeveer de minst flexibele persoon ter wereld. Als je met je hand je teen moet aanraken, komt hij niet verder dan zijn knie. Daan die yoga doet is beter vermaak dan de zaterdagavond op RTL. Al is dat natuurlijk niet héél moeilijk.

Dat zuchten en kreunen ken ik nog wel van toen ik het net deed (nu ben ik dui-de-lijk een pro). Met yoga draait het namelijk ook om ademhaling. Af en toe zegt de vrouwenstem dan: “Get relaxed with easy breathing.” Sta je op één been jezelf in de knoop te leggen. De bitch.